Makine ve ekipman güvenlik sistemleri sektöründe yüzde 100 yerli üretim hedefiyle 2017 yılında Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Surfence Makine, Tahtalı mahallesindeki 2 bin metrekare kapalı alandaki tesisinde faaliyetlerini sürdürüyor. Aylık 13 metre tül fence üretim kapasitesine sahip olan firma, 2021 yılı başında Almanya’da faaliyete geçirdiği Surfence GMBH ile Avrupa’daki pazar payını artırmayı hedefliyor.
PATENTLİ TASARIM
Firmanın üretimi, 2021 yılı performansı ve gelecek hedefleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Surfence Makine Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kanlıoğlu, “Üretmiş olduğumuz patentli bağlantı sistemimiz, basit bir koruma konseptinin ilerisine geçmek için tasarlanmış, müşterilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilerek nihai halini almıştır” dedi. Başta otomotiv olmak üzere sanayinin hemen her kolunda çok sayıda firmanın fence konusunda başlıca tedarikçisi olduklarını dile getiren Kanlıoğlu, “Çalıştığımız birçok firma, bizleri yeni projelerinin şartnamelerinde belirterek, özellikle tercih sebebi kılmakta. Oldukça hızlı büyüme evresi olan firmamız üretim ve cirosunu 2021’de, bir önceki yıla göre yüzde 110 artırarak, sektöründe lider olma yolunda emin adımlarla yürüyor” diye konuştu. Avrupa pazarında payı artıyor Avrupa’da artan talebe cevap verebilmek adına hayata geçirdikleri yeni girişim hakkında da bilgi veren Kanlıoğlu şunları söyledi: “2021 yılının başında Almanya’da Surfence GMBH firmamızı kurduk. Böylelikle Avrupa satış merkezimizi Almanya üzerinden sağlıyor ve 8 farklı ülkeye satış gerçekleştiriyoruz. Ayrıca iş ortağı firmalarımız sayesinde Surfence markasını dünyanın her yerine ulaştırıyoruz.”
TASARIMLAR BEŞ DAKİKADA HAZIR
Geliştirdikleri yazılım sayesinde fence tasarımlarını kısa sürede hazırlayabildiklerini belirten Surfence Makine Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kanlıoğlu, “SurDraw adlı yazılımımız ile herhangi bir 3D programa ihtiyaç duymadan, layoutlarımızı 2 boyut olarak düz çizgiler halinde oluşturuyor ve 3D görselini görme imkanını sunuyoruz. Surfence standartlarına uygun olarak sunduğumuz bu hizmeti 120 farklı müşterimiz aktif olarak kullanarak, firmamızın malzeme listesine de erişebiliyor. Bu yazılım sayesince metrelerce fence tasarımlarını 5 dakikada oluşturabiliyoruz” şeklinde konuştu. Pandeminin ardından ilk olarak Eskişehir Endüstri Fuarı’na katılım sağladıklarını söyleyen Kanlıoğlu, “Pandemi sonrası eski günler kadar olmasa da düzenlenen ilk fuar olması nedeniyle hareketli bir olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Eskişehir ve Ankara bölgesindeki firmaların yoğun katılım gösterdiği fuar, firmamız açısından da oldukça verimliydi” dedi.
TALEBİ KARŞILAMAYA HAZIRIZ
Pandemiyle birlikte Türkiye’nin makine sektöründe aranan bir ülke haline geldiğini vurgulayan Kanlıoğlu, “Yurtdışından gelen yoğun talep makine sektörü için oldukça ümit verici. Talebin bu şekilde devam etmesi halinde Türkiye’nin bu alanda üretim merkezi haline geleceğini düşünüyorum. Ülkemizin yükselen değerleri arasında gördüğümüz firmamız, bu ihtiyacı ve talebi karşılama noktasında üzerine düşen görevi yerine getirecek kapasite ve beceriye sahip” diye konuştu