Üç girişimcinin Bursa’da dişli ihtiyacı konusundaki boşluğu doldurmak amacıyla 1996 yılında kurduğu Yavuzlar Dişli, 25 yıllık tecrübesiyle yılda 150 binden fazla dişli üreterek, bunların yarısını 20’den fazla ülkeye ihraç ediyor
Son teknolojiyle donatılmış geniş üretim yelpazesine sahip Durmazlar Makina; Durma markasıyla bugün sac işleme makinaları üretiminde Türkiye’de lider konumda, küresel ölçekte de Dünya’daki en önemli markalar arasında yer almaktadır.
Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, yılın ilk 8 ayında Türkiye'nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı 15 milyar dolar oldu. Ağustos ayında ihracatın 2 milyar dolara ulaştığını ve geçen yılın aynı ayına göre yüzde 43 artış sağlandığını belirten Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, “Rakip ülke sektörlerinden hızla ayrışmaya ve dünya makine ticaretindeki payımızı artırmaya devam ediyoruz.
İğrek Makina Grubu, yenilenebilir rüzgâr enerji üretimi alanındaki Türkiye’de 1,5 MW’lık yerli direkt tahrikli rüzgâr jeneratörünün üretimini tamamlayarak ilk kez Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank için döndürdü. Bursa’da makine ve metalürji sektörünün önde gelen firmalarından olan İğrek Makina Grubu, bu sektörün de önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyor.
29 Haziran 2021 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yatırım Teşvik Sisteminde bir dizi değişikliğe gidildi. Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Makina İmalatçıları Birliği (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı S. Emre GENCER, “Yerli makine aleyhine olan düzenlemelerin kaldırılması, bu yönde atılmış çok büyük bir adım. Bu tarihten sonra artık herkes eşit bir düzlemde rekabet edecek” dedi.
Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Mayıs sonu itibarıyla Türkiye'nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı 9,2 milyar dolar oldu. Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, “2019’a göre 1 milyar dolar fazla ihracat yaparak, geçen yılın bütününde uğradığımız kaybı ilk 5 ayda yerine koyduk ve pandeminin makine ihracatına etkilerini tamamen bertaraf etmiş olduk. Son 12 aylık sürede 19,5 milyar dolara ulaşan ihracatımız, sene sonu hedefimizi 21 milyar doların üzerine revize etmemiz için bize cesaret veriyor” dedi.
Türk sanayisinin küresel arenadaki rekabetçi gücünü artıracak birçok ürünün öncülüğünü üstlenen Tezmaksan, 40’ıncı yılına girdiği 2021’de de çağın gerekliliğine uygun iş modelleriyle çalışmalarını sürdürüyor. 40 yıllık serüvende birçok başarıya imza atan Tezmaksan, nitelikli insan kaynağı ve tüm çalışanlarıyla kurduğu aile bağı sayesinde sürdürülebilir büyümesini devam ettiriyor. Bu anlayışla 2020 yılında 65 milyon dolar ciroya ulaşan ve bir önceki yıl oranla yüzde 50 büyüme kaydeden Tezmaksan, 2021 için belirlediği 100 milyon dolar ciro hedefine adım adım ilerliyor.